BEMUTATKOZUNK 

„A Dunakeszi óvodásokért” Alapítvány Óvodája, Dunakeszin a Mindszenty sétány 2. szám alatt található. A Budapest – Szob vasútvonal és a 2 sz. főútvonal között helyezkedik el. Udvara ligetes, biztonságos játékeszközökkel felszerelt terület.
 

park    foci

Óvodánk 1974-ben épült, 150 férőhelyes 6 csoportos intézmény, amely önálló gazdálkodással, saját költségvetéssel rendelkezik. Saját főzőkonyhánk van, ezért változatos, korszerű étrendet tudunk biztosítani a HCCCP előírásoknak és az OETI ajánlásainak eleget téve. Az ételallergiás gyermekek étkeztetését az előírásoknak megfelelően külső céggel oldjuk meg. Az óvodánkat választó szülők alapítványi és étkezési díjat fizetnek. Életkor szerint, homogén csoportokban történik a gyerekek elhelyezése. Intézményünkbe jó szociális háttérrel rendelkező gyermekek járnak, a lányok és fiúk aránya kiegyenlített.

konyha

Saját pedagógiai programunkat az „Iránytűt” 1998-ban készítettük el, amit törvény által meghatározott előírások alapján többször felülvizsgáltunk, a változásokat követve korszerűsítettünk.

Pedagógiai munkánkat komplex tevékenységi formákban valósítjuk meg, mely a játékon alapszik. Kiemelt szerepet kap a környezeti nevelés, mely során érvényesítjük a fenntarthatóság pedagógiájának elvét, többször is elnyertük a Zöld óvoda címet és büszkék vagyunk a Madárbarát kitüntető elismerésre.

torna

Másik kiemelt területünk a művészetre nevelés, ezen belül az „Így tedd rá!” népi gyermekjáték pedagógiai módszer beindítása, alkalmazása, 2017-től bázis intézmény szerepét töltjük be Pest megyében. A vizuális nevelésnek szintén nagy figyelmet szentelünk. Óvodásaink többször arany-, ezüst-, és bronzdiplomát szereztek a Magyar Gyermekalkotások Galériája által kiírt évenkénti országos, illetve nemzetközi rajzpályázatokon.

Nevelőmunkánk a családi neveléssel együtt, azt kiegészítve szolgálja a gyermekek fejlődését. A Szülők Közössége munkatervük alapján, céljainkkal maximális közösséget vállalva aktívan támogatja és segíti óvodai életünket.